Bài tập về sự hòa hợp chủ vị

     

Hôm ni acsregistrars.vn sẽ cung ứng đến chúng ta một điểm ngữ pháp cực kì quan trọng sẽ là Sự liên hiệp giữa những thì, giữa công ty ngữ và rượu cồn từ. ở bên cạnh lý thuyết cơ bản thì bài viết hôm ni sẽ triệu tập chủ yếu vào Bài cộng sự hòa hợp giữa các thì Cô Mai Phương tất cả đáp án để các bạn luyện tập xuất sắc hơn cùng xem nội dung bài viết dưới trên đây nhé.

Bạn đang xem: Bài tập về sự hòa hợp chủ vị

*
*
*
*
*
*
*
Bài tập SUBJECT và VERB AGREEMENT bao gồm đáp án

A. To lớn have B. Have C. Having D. Has

Question 2: There are small……………………….between British và American English.

A. Differences B. Difference C. Differently D. Different

Question 3: The unique of these recordings __________ not very good.

A. Be B. Are C. Am D. Is

Question 4: The number of students in this class …………. Limited to thirty.

A. Be B. Are C. Is D. Am

Question 5: Not only the air but also the oceans ……….. Been polluted seriously.

A. Have B. Has C. Is having D. Are having

Question 6: Working in the factory ……….. Not what children should do

A. Be B. Is C. Are D. Have been

Question 7: A large number of students in this school………. . English quite fluently

A. Speaks B. Is speaking C. Has spoken D. Speak

Question 8: Bread và butter ………. What she asks for

A. Is B. Are C. Will be D. Have been

Question 9: Either John or his wife ………breakfast each morning.

A. Make B. Is making C. Makes D. Made

Question 10: Some of the milk I bought last night ……….. Not fresh anymore.

A. Is B. Is being C. Are D. Are

Question 11: The use of credit cards in place of cash ________ increased rapidly in recent years.

A. To have B. Have C. Has D. Having

Question 12: Neither of the answers ……………….. Correct.

A. Are B. Is C. Be D. Have been

Question 13: The weather in the southern states ………….. Very hot during the summer.

A. Get B. Have got C. Is got D. Gets

Question 14: Each of the residents in this community ……….. Responsible for keeping this park clean.

A. Is B. Am C. Are D. Were

Question 15: Anything __________ better than going to lớn the movies tonight.

A. Is B. Are C. Am D. Were

Question 16: What time __________ the news on TV?

A. Is B. Am C. Are D. Were

Question 17: The effects of cigarette smoking _________ have been proven to extremely harmful.

A. Have B. Has C. Lớn have D. Having

Question 18: Advertisements on TV ________ becoming more competitive than ever before.

A. Is B. Are C. Was D. Was

Question 19: One of the countries I would lượt thích to visit ……….Italy

A. Be B. Are C. Am D. Is

Question 20: A pair of jeans _______ in the washing machine this morning.

A. Is B. Are C. Have been D. Were

Question 21: Three weeks …………not enough for the holiday.

A. Are B. Were C. Was D. Be

Question 22: Linguistics……..out the ways in which languages work

A. Find B. Founded C. Finds D. Finding

Question 23: The Philippines………of more than 7000 islands.

A. Consist B. Consisting C. Consisted D. Consists

Question 24: The police ……….. To interview Fred about a robbery.

A. Want B. Wants C. Wanting D. Has wanted

Question 25: Can I borrow your scissors? Mine …….not sharp enough.

A. Is B. Are C. Isn’t D. Aren’t

Question 26: A number of workers … asked for a rise since last month.

A. Have B. Has C. Having D. To have

Question 27: Some foods … him ill.

A. To make B. Making C. Makes D. Make

Question 28: There … only a few people at the meeting last night.

A. Been B. Were C. Are D. Was

Question 29: Collecting old coins & paper notes … one of my hobbies.

A. Being B. Were C. Are D. Is

Question 30: Mr. Thomson with his wife & his three children … abroad

A. To lớn be B. Have been C. Are D. Is

Question 31: Neither Daisy nor I … glad to vì chưng that.

A. Am B. Has been C. Are D. Is

Question 32: The picture of the soldiers ………………. Back a lot of memories.

A. Bring B. Bringed C. Brings D. Are bringing

Question 33: Anybody who …………. A fever must go home immediately

A. Has B. Have C. Is D. Are

Question 34: The English … khổng lồ drink tea.

A. Likes B. To lượt thích C. Lượt thích D. Has liked

Question 35: That you take a computer course … very necessary.

A. Am B. Have been C. Are D. Is

Question 36: A pack of wild dogs ………… frightened all the ducks away

A. Have B. Has C. Have been D. Has been

Question 37: Every elementary school teacher ……………. Lớn take this examination.

A. Have B. Has C. Have had D. Has had

Question 38: The jury at this trial ……….. Members of the local communities

A. Is B. Are C. Be D. Has been

Question 39: Most of the students in this class __________ from South Africa

A. Is B. Am C. Are D. Comes

Question 40: Half of the money … to Mr. Lam.

A. Belongs B. Belong C. To belong D. Belonging

Question 41: The office …………on the weekend.

A. Close B. Closes C. Is closed D. Are closed

Question 42: The keys of the house ……….lost.

Xem thêm: Bản Tự Nhận Xét Bản Thân Trong Lý Lịch Đảng, Tự Nhận Xét Về Bản Thân Trong Lý Lịch Đảng

A. Have B. Has C. Have been D. Has been

Question 43: Ten miles ………. A very long distance for us khổng lồ walk.

A. Is B. Are C. Be D. Am

Question 44: The books borrowed from the library ……… on my desk.

A. Is B. Are C. Is being D. Are being

Question 45: The boy who won the two medals ………. A friend of mine.

A. Is B. Are C. Be D. Being

Question 46: Three fifths of the land in this area ………. Used for community purposes.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 47: The pilot along with his passengers … rescued last night.

A. Am B. Have been C. Was D. Is

Question 48: Where ……………. Does your family live?

A. Is B. Are C. Bởi vì D. Does

Question 49: The trousers you bought for me ………….. Me.

A. Doesn’t fit B. Don’t fit C. Isn’t fit D. Aren’t fit

Question 50: Either you or I ……….. Able to bởi vì that job.

A. Am B. Is C. Are D. Be

Đáp án bài luyện tập 1

1-D 2-A 3-D 4-C 5-A 6-B 7-D 8-A 9-C 10-A

11-C 12-B 13-D 14-A 15-A 16-A 17-A 18-B 19-D 20-A

21-C 22-C 23-D 24-A 25-B 26-A 27-D 28-B 29-D 30-D

31-A 32-C 33-A 34-C 35-D 36-B 37-B 38-B 39-C 40-A

41-C 42-C 43-A 44-B 45-A 46-A 47-C 48-C 49-B 50-A

Luyện tập 2: bài xích tập về việc hòa thích hợp giữa các thì nâng cao

Question 1: Billiards ……….. Considered to be an artistic sport.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 2: Cattle ……….. Raised mostly in the south of the United States.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 3: Measles ……….. Proven lớn be caused by a kind of virus.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 4: The United Nations … its headquarters in thủ đô new york city

A. Have B. Having C. Has D. To have

Question 5: The number of the months in a year …………twelve

A. Was B. Were C. Are D. Is

Question 6: What he told you………. . To lớn be of no importance

A. Seems B. Seem C. Must seem D. Have seemed

Question 7: Mr. John, accompanied by several members of the committee,………. . Proposed some changes of the rules.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 8: There … lots of snow in the garden

A. Are B. Is C. Am D. Have been

Question 9: Tom doesn’t agree but the rest of us ….

A. Does B. Done C. Vị D. Doing

Question 10: A lunch of soup & sandwiches ………not appeal lớn all of the students.

A. Is B. Are C. Vì chưng D. Does

Question 11: Above the fireplaces ………. A portrait of Lenin.

A. Is B. Are C. Be D. Tobe

Question 12: The Japanese ……….. Believed to be very self-respected.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 13: A hundred pounds ……….. Too expensive for that shirt!

A. Is B. Are C. Be D. Have been

Question 14: The thành phố Committee ……….. Trying to lớn make the final decision about the matter.

A. Is B. Are C. Be D. Am

Question 15: Pliers ……….. For holding things firmly or cutting wire.

A. Be B. Am C. Is D. Are

Question 16: His silence … that he agrees with us.

A. Mean B. Means C. Meaning D. To mean

Question 17: One of the girls who … working in this department … my niece.

A. Is/being B. Is/are C. Is/is D. Was/were

Question 18: Everybody … trying to bởi vì their best at present

A. Have been B. Lớn be C. Are D. Is

Question 19: Both of the girls … pretty, but neither of them…….intelligent.

A. Are/are B. Are/is C. Is/is D. Is/are

Question 20: Jim as well as I … always busy doing English homework.

A. Be B. Am C. Is D. Are

Question 21: The study of languages … very interesting.

A. Is B. Are C. Am D. To be

Question 22: The police … come lớn the site of the accident.

A. Have B. Has C. Has been D. Have been

Question 23: Every boy and girl in this room … the answer.

A. Known B. Know C. Knows D. Have known

Question 24: Here………the clown that you………….. Best.

A. Come/like B. Comes/likes C. Come/likes D. Comes/like

Question 25: Korean ……….. Very hard lớn learn.

A. Is B. Are C. Be D. Were

Question 26: My sister, together with her two children, ……….. To Hawaii at the moment.

A. Flies B. Fly C. Is flying D. Are flying

Question 27: No one………the right khổng lồ tell me what to bởi vì or not to do.

A. Has B. Have C. Is having D. Are having

Question 28: John or you ………. . Khổng lồ be responsible for the unfinished work.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 29: Both Peter & his girlfriend………. Working for a bank.

Xem thêm: Những Mẫu Nail Vẽ Đơn Giản, Các Mẫu Nail Đơn Giản Dễ Thương

A. Are B. Is C. Be D. Is being

Question 30: Three kilos of potatoes … the basket is heavier.

A. Vị B. Does C. Make D. Makes

Đáp án bài luyện tập 2

1-A 2-B 3-A 4-C 5-D 6-A 7-D 8-B 9-C 10-D

11-A 12-B 13-A 14-A 15-D 16-B 17-C 18-D 19-B 20-C

21-A 22-A 23-C 24-D 25-A 26-C 27-A 28-C 29-A 30-D

Bài viết hôm nay đến trên đây đã ngừng rồi, nếu như bạn nào gọi hết được kim chỉ nan và làm cho hết được bài xích tập cơ mà acsregistrars.vn đã cung cấp thì bản thân tin có lẽ rằng bạn đã nắm chắc được điểm ngữ pháp về sự việc hòa hợp của các thì, nhà ngữ và hễ từ rồi. Nhưng chú ý là cũng nên liên tục xem lại nhằm tránh quên nhé. Chúc các bạn học tốt!