Bài tập trắc nghiệm tiếng anh 9 mới unit 12 (có đáp án): writing

     
Cùng rèn luyện tiếng Anh lớp 10 unit 12 chủ đề Music kèm đáp án chuẩn phía dưới sẽ giúp đỡ các em rèn luyện tiếng Anh mặt hàng ngày.

Cùng rèn luyện tiếng Anh lớp 10 unit 12 chủ đề Music kèm đáp án chuẩn phía dưới sẽ giúp các em rèn luyện tiếng Anh sản phẩm ngày.

Bạn đang xem: Bài tập trắc nghiệm tiếng anh 9 mới unit 12 (có đáp án): writing

*

Luyện bài bác tập giờ Anh lớp 10

Bài tập giờ Anh lớp 10 bao gồm đáp án chuẩn

UNIT 12: MUSIC

I. Put the following words into the correct categories.

Race, rose, recycle, center, music, bus, because, advice, sight, zoo, slow, reason, amaze, concert, cousin, prize, price, works, caves, has.

/s/ ………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………...

/z/ ………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………..

II. Complete the sentence with the appropriate word (s) from the box.

Musicians anthem rock ‘n’ roll emotions mournful band

Delighted solemn composed lyrical integral lulled

1. Tien quan lại Ca is the national……………..of Viet Nam.

2. These songs were……………..by Schubert.

3. The sound of rain falling soon……………..him lớn sleep.

4. ……………..is a type of music that was popular in the 1950s.

5. There are some intensely……………..passage in his first symphony.

6. Music is often played in weddings, funerals, and……………..occasions.

7. John Lennon is one of my favorite……………..

8. Home visits by staff are an……………..part of the service.

9. I was……………..to see my old friends again.

10. Love, joy, hate, fear, and jealousy are all……………..

11. Robbie William was in a……………..called Take That before he became a solo artist.

12. She was still……………..six month after her father’s death.

III. Complete the passage with the appropriate words.

Elton John, an English pop singer and piano (1) …………….., is known for wearing unusual clothes & large colorful glasses. He has been popular (2)………….. The 1970s and his most successful (3)……………..have included Your song (1970), Rocket man (1972), Don’t go breaking my Heart (1976) and Sacrifice (1989). He was a friend of Diana, Princess of Wales, và played và (4)……………..a special version of his tuy vậy Candle in the Wind at her funeral (5)……………..This immediately (6)……………..the most successful record of all time, with all the profits going to lớn a special charity set (7)……………..in memory of Princess Diana. Elton John was (8) ……………..a knight in 1998.

IV. Match the sentences in the most appropriate way và then write two sentences as one using to-infinitive.

1. Trees were planted along the street.

a. He wants khổng lồ look smart.

2. I swept the broken glass off the path.

b. This was done to lớn reduce traffic noise.

3. He bought a truck.

c. She wants to finance her studies.

4. Laura went to lớn the bank.

d. I wanted khổng lồ prevent an accident.

5. The staff are working at weekend.

e. He wanted to hear the football results.

6. Tom turned on the radio.

f. I wanted lớn report that my car had been stolen.

7. Just this once Mike is going to wear a suit.

g. They want lớn complete the project in time.

8. Jessica is borrowing some money.

h. We wanted lớn buy some fruit.

9. We went lớn the market.

i. He did this to carry out his business.

10. I phoned to the police station.

j. She wanted to cash a cheque.

1. ………………………………………………………………………………………...

2. ………………………………………………………………………………………...

3. ………………………………………………………………………………………...

4. ………………………………………………………………………………………...

5. ………………………………………………………………………………………...

6. ………………………………………………………………………………………...

7. ………………………………………………………………………………………...

8. ………………………………………………………………………………………...

9. ………………………………………………………………………………………...

10. ……………………………………………………………………………………….

V. Compete the sentence with a suitable verb in the list, using to-infinitive or in order/ so as (not) + to-infinitive: admire, reduce, cut, find, remember, listen, lose, make, miss, take, protect, wake up, complete, be, avoid.

1. I am going on a diet………………weight.

2. The President has a team of bodyguard………………him.

3. Mike hid behind the tree………………by his friends.

4. We took off our boots………………the floor dirty.

5. We wrote Betty’s name on the calendar………………her birthday.

6. The government took these measures………………crime.

7. The staff are working at weekends………………the project in time.

8. She gave up her job………………care of her mother.

9. I shut the door quietly………………the baby.

10. She took a bus………………late.

11. He turned on the radio………………to the news.

12. After dinner we drove lớn the top of a hill outside the city………………the sunset.

13. Leave early………………the bus.

14. I carried the knife carefully………………myself.

15. We went khổng lồ the countryside………………being disturbed by the noise of the city.

VI. Choose the correct alternative.

1. The school boys are in a hurry not to/ in order not miss their school bus.

2. They were talking in whispers so that/ so as nobody could hear them.

3. My mother needs a tin opener khổng lồ open/ for opening the bottles.

4. Advice is given in order that/ in order to students can choose the best course.

5. You may put your money in a small coin bank so that/ in order to lớn keep it safe.

6. We wrote Katie’s name on the calendar so as not to/ so that not forget her birthday.

7. She stayed at work late in order to/ so that she could complete the report.

8. I need some new clothes. I haven’t got anything nice to lớn wear/ in order to wear.

9. The new paint is excellent khổng lồ cover/ for covering walls with cracks in.

10. Trees are being planted by the roadside so as khổng lồ reduce/ in order that reducing traffic noise.

VII. Make questions for the underlined words/ phrases in the following sentences.

1. Jackson will captain the team if Nick isn’t available.

…………………………………………………………………………………………...

Xem thêm: An Toàn Vệ Sinh Thực Phẩm Hiện Nay Đang Là Vấn Đề Thực Phẩm Hiện Nay

2. My sister is a pianist.

…………………………………………………………………………………………...

3. I often listen lớn classical music khổng lồ relax my mind.

…………………………………………………………………………………………...

4. The Bach concert lasted four hours.

…………………………………………………………………………………………...

5. We prefer pop music lớn classical music.

…………………………………………………………………………………………...

6. There were about 90 to 100 people at the concert last night.

…………………………………………………………………………………………...

7. I passed Mark’s house early in the morning.

…………………………………………………………………………………………...

8. The concert last night was great.

…………………………………………………………………………………………...

9. My English teacher is very tall and blond.

…………………………………………………………………………………………...

10. My favorite musician is Trinh Cong Son.

…………………………………………………………………………………………...

11. The opera was first performed in 1992.

…………………………………………………………………………………………...

12. Music can help relax and feel rejuvenated.

…………………………………………………………………………………………...

13. We take a holiday once a year.

…………………………………………………………………………………………...

14. The concert are usually held at the university.

…………………………………………………………………………………………...

15. I like classical music.

…………………………………………………………………………………………...

VIII. People aren’t giving you enough information. Ask questions.

1. Something has happened. – Oh? What has happened?

2. I’ve invited someone khổng lồ tea. – Well?.............................................................................

3. The doctor has some children. – Really? .....................................................................

4. Somebody is having a party. – Oh, really? ..................................................................

5. My friend’s uncle has died. – What’s that? ..................................................................

6. Rachel is planning something. – Is she? ......................................................................

7. A lot of money was stolen last night. – Oh?.................................................................

8. You can keep those photos. – Photos? .........................................................................

9. The meeting will last long. – Yes, I know, but.............................................................

10. I’m looking for someone. – maybe I can help............................................................

11. Jessica will get back from Denver someday. – Really?..............................................

12. We are going to somewhere on weekends. – Go on, tell me………………………?

IX. Choose the appropriate word to complete the passage.

In the 1960s, the Beatles were probably the most famous pop group in the (1) ……….world. Since then, there have been a great many groups that have (2)………. Enormous fame, so it is perhaps difficult now khổng lồ imagine (3)……….sensational the Beatles were at the time. They were four boys from the north of England and none of them had any (4)……….in music. The Beatles changed pop music. They were the first pop group to achieve great (5)……….from songs they had written themselves. After that it became common for groups and singers to write their own songs. However, the Beatles did not have a long (6)……….Their first hit record was in 1963 & they split up in 1970. They stopped doing (7)……….performances in 1966 because it had become too dangerous for them – their fans were so excited that they surrounded them và tried to lớn take their clothes as (8)……….! However, today some of their songs (9) ……….as famous as they were when they first came out. (10) ……….the world, many people can sing part of a Beatles tuy nhiên if you ask them.

1. A. Whole

b. Most

c. All

d. Every

2. A. Made

b. Achieved

c. Found

d. Done

3. A. What

b. When

c. Why

d. How

4. A. Training

b. Teaching

c. Playing

d. Performing

5. A. Wealth

b. Success

c. Attainment

d. Failure

6. A. Job

b. Profession

c. Life

d. Career

7. A. Direct

b. Living

c. Live

d. Life

8. A. Gifts

b. Presents

c. Souvenirs

d. Memories

9. A. Become

b. Remain

c. Get

d. Turned out

10. A. Throughout

b. On

c. All

d. For

X. Complete the second sentence so that it has a similar meaning khổng lồ the first.

1. You really should vày something about that broken stone in the path.

It’s time you…………………………………………………………………………

2. She didn’t say a word as she left the room.

She left the room……………………………………………………………………

3. Laura hasn’t seen her brother since he left for Japan.

Laura last……………………………………………………………………………...

4. They will have to change the date of the meeting again.

The date……………………………………………………………………………….

5. He regretted not inviting her lớn his birthday buổi tiệc nhỏ last night.

He wished……………………………………………………………………………..

6. She looked so ridiculous that everybody burst out laughing.

So……………………………………………………………………………………...

7. You can use it as long as you like, and it won’t wear out.

No matter……………………………………………………………………………...

8. They are going khổng lồ repair my oto tomorrow.

I……………………………………………………………………………………….

9. He didn’t take my advice, so he got into trouble.

If………………………………………………………………………………………

10. As soon as he shut the door, he realized that he had left the key inside.

No sooner……………………………………………………………………………

*

Cùng học tập tiếng Anh với chúng ta bè

ĐÁP ÁN:

I. /s/ : race, recycle, center, bus, advice, sight, slow, concert, price, works

/z/ : rose, music, because, zoo, reason, amaze, cousin, prize, caves, has

II.

1. Anthem

4. Rock ‘n’ roll

7. Musicians

10. Emotions

2. Composed

5. Lyrical

8. Integral

11. Band

3. Lulled

6. Solemn

9. Delighted

12. Mournful

III.

1. Player

3. Songs

5. Service/ ceremony

7. Up

2. Since

4. Sang

6. Became

8. Made

IV.

1. Trees were planted along the street to reduce traffic noise.

2. I swept the broken glass off the path lớn prevent an accident.

3. He bought a truck to carry out his business.

4. Laura went to the ngân hàng to cash a cheque.

5. The staff are working at weekend lớn complete the project in time.

6. Tom turned on the radio khổng lồ hear the football results.

7. Just this once Mike is going to wear a suit khổng lồ look smart.

8. Jessica is borrowing some money lớn finance her studies.

9. We went lớn the market to buy some fruit.

10. I phoned to lớn the police station khổng lồ report that my car had been stolen.

V.

1. To lớn lose/ in order khổng lồ lose

9. So as not khổng lồ wake up

2. Khổng lồ protect/ so as to protect

10. In order not to be

3. In order not to be found

11. Lớn listen/ in order to lớn listen

4. So as not to make

12. To admire/ in order to admire

5. Khổng lồ remember/ in order lớn remember

13. In order not lớn miss

6. To reduce/ so as lớn reduce

14. So as not cut

7. To lớn complete/ in order to complete

15. To lớn avoid/ in order khổng lồ avoid

8. Lớn take/ so as to take

VI.

1. In order not to

4. In order that

7. So that

10. So as to reduce

2. So that

5. In order to

8. Lớn wear

3. To open

6. So as not to

9. For covering

VII.

1. Who will captain the team if Nick isn’t available?

2. What does your sister do?/ What ‘s your sister’s job?

3. Why vị you often listen to lớn classical music?/ What vì you often listen to lớn classical music for?

4. How long did the Bach concert last?

5. Which music bởi vì you prefer pop music or classical music?

6. How many people were there at the concert last night?

7. Whose house did you pass early n the morning?

8. How was the concert last night?

9. What does your English teacher look like?/ What’s your English teacher like?

10. Who is your favorite musician?

11. When was the opera first performed?

12. What can music help?

13. How often vị you take a holiday?

14. Where are the concert usually held?

15. What kind/ sort of music vì chưng you like?

VIII.

2. Who have you invited?

8. Which photos can I keep?

3. How many children does he have?

9. How long will it last?

4. Who is having a party?

10. Who are you looking for?

5. Whose uncle has died?

11. When will she get back?

6. What is she planning?

12. Where are you going?

7. How much (money) was stolen?

IX. 1.a 2.b 3.d 4.a 5.b 6.d 7.c 8.c 9.b 10.a

X.

1. It’s time you did something about that broken stone in the path.

2. She left the room without saying a word.

3. Laura last saw her brother when he left for Japan.

4. The date of the meeting will have to lớn be changed again.

5. He wished he had invited her khổng lồ his birthday buổi tiệc nhỏ last night.

6. So ridiculous did she look that everybody burst out laughing.

7. No matter how long you use it, it won’t wear out.

8. I’m going lớn have my car repaired tomorrow.

9. If he had taken my advice, he wouldn’t have gotten into trouble.

10. No sooner had he shut the door than he realized that he had left the key inside.

Xem thêm: Các Câu Ca Dao Hài Hước - Những Bài Ca Dao Hài Hước, Châm Biếm Hay Nhất

Download bài xích tập tiếng Anh lớp 10 unit 12 gồm đáp án chuẩn tại đây. Chúc các em rèn luyện và làm bài bác đạt hiệu quả cao.